MVO

MVO

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering.
Het bedrijf maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. De 3 P’s

Kijk voor meer informatie op MVO Nederland

Wat doet Schoonmaakbedrijf Vonk aan MVO?

Bij onze bedrijfsvoering streven wij altijd naar een goede balans tussen deze 3 P’s van het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij proberen ons steentje bij te dragen door medewerkers te stimuleren om zich te blijven ontwikkelen en altijd te blijven zoeken naar nieuwe ontwikkelingen en technologieen om het milieu zoveel mogelijk te ontlasten.

Graag vertellen wij u meer hoe wij maatschappelijk ondernemen in de praktijk invulling geven. Neemt u gerust contact met ons op.

P van People

Schoonmaken is een vak!

Om dat vak professioneel uit te kunnen oefenen, is een goede opleiding belangrijk. Onze medewerkers zijn immers de kracht van ons bedrijf.

Wij zoeken constant naar verbeteringen in de werkomstandigheden van onze medewerkers. Daarbij letten wij op gebruik van ergonomisch verantwoorde machines en middelen. Een goed voorbeeld is het toepassen van microvezel techniek.

Al onze medewerkers zijn in het bezit van een VCA diploma. VCA betekent Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, maar het is veel meer.
VCA is een veelzijdig en compleet programma waarmee wij als Schoonmaakbedrijf Vonk elk jaar worden getoest op ons VGM-beheersysteem. (VGM is Veiligheid, Gezondheid en Milieu)

Wij streven ernaar dat we onze medewerkers zoveel mogelijk op een vast object werken.
Hierdoor is ons personeel gemotiveerder en betrokkener, met als doel dat het project beter wordt onderhouden.
Immers, de vaste ploeg kent elke vierkante centimeter en er groeit een bepaalde verantwoordelijkheid voor het schoonmaakproject.

P van Profit

In een markt waar de prijzen enorm onder druk staan door allerlei factoren zijn wij prima in staat ons rendement te behouden. Ons streven is om altijd een financieel sterke partner proberen te blijven voor onze opdrachtgevers.

In de komende jaren staan met name de ontwikkelingen in de schoonmaak CAO en de economische situatie centraal. De verwachting is dat de loonkosten zullen blijven stijgen en de financiële ruimte om te ondernemen zal naar alle waarschijnlijkheid verder afnemen.

Door efficiency en een sterk kostenbewustzijn te koppelen aan de voordelen van een goed personeelsbeleid, anticiperen wij al enkele jaren op de scherpe marktopstandigheden.