Vonk schoonmaakbedrijf heeft het OSB keurmerk! osb-keurmerk-schoonmaak-vonk

Het OSB-Keurmerk is een belangrijke graadmeter voor kwaliteit voor opdrachtgevers. Alleen OSB-leden mogen met het speciale OSB Keurmerk logo voeren en ermee naar buiten treden. Het OSB Keurmerk stelt eisen aan schoonmaak- en  glazenwassersbedrijven die lid zijn van de OSB.

De schoonmaaksector heeft de afgelopen jaren veel ontwikkelingen meegemaakt.

Voorbeelden hiervan zijn de verharding van de marktverhoudingen door teruglopende schoonmaakbudgetten, scherpe prijsconcurrentie en kortlopende contracten. Veel partijen spelen hierbij een rol, waaronder opdrachtgevers en makelaars. OSB vindt echter dat schoonmaakbedrijven zelf een leidende rol moeten pakken. Het stellen van gerichte eisen aan de leden van OSB is een belangrijke eerste stap om meer transparantie te brengen, in de sector èn de markt. Daarnaast ook om verantwoordelijkheid te nemen voor de ontwikkeling van duurzame marktcondities.

Juist daarom is het OSB Keurmerk nodig.

De leden van OSB worden jaarlijks door een onafhankelijke inspectie-instelling getoetst. Hierbij wordt gelet op tal van zaken:

NEN 4400-1

NEN 4400-1 is een nationale norm, bedoeld om opdrachtgevers te beschermen tegen sancties van overheidsinstanties als de Belastingdienst of Arbeidsinspectie. De norm stelt eisten aan o.a. de afdracht van sociale premies en medewerkers die gerechtigd zijn in Nederland te werken.

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag

De code geeft duidelijke richtlijnen ter verbetering van de gehele branche, waaronder de arbeidsomstandigheden van het personeel.

Specifieke eisen OSB

Aanvullend wordt gelet op specifieke punten als kwaliteitswaarborgen van werkzaamheden, adequate verzekeringen en het naleven van de CAO.

Staat het bedrijf waarmee u nu werkt voor kwaliteit en betrouwbaarheid? Check het OSB-register

Het register checkt u niet voor niets. Want daarmee beschermt u onze branche en de mensen die er werken, maar ook uzelf, tegen mogelijke schade. Dankzij het OSB keurmerk weet u zeker dat het schoonmaak- of glazenwassersbedrijf waarmee u werkt vakkundig en netjes omgaat met onder andere dienstverlening, personeel en administratie. Dat vinden wij een absolute voorwaarden anno 2014. U toch ook? Check hier het register!